среда, 20 апреля 2016 г.

Відкриття Книжкового Арсеналу-2016

  Ура! Ура! Ура! Подія, яку всі з нетерпінням чекають кожного року, нарешті стартувала. Сьогодні Книжковий Арсенал розпочав свою роботу. Масштабам міжнародного фестивалю можна лише позаздрити, адже там присутні 150 видавців та більше 400 книжкових новинок - це вже набирає обертів міжнародного фестивалю.
  Місія Книжкового Арсеналу - найбільшої події в Україні, що об'єднує літературу і мистецтво - сприяти розвитку українського літературно-мистецького середовища. Цього року Книжковий Арсенал поглибив роботу з кураторами (їх було 8) окремих програм: теми історичної пам'яті, розвитку особистості, впливу літератури на громадську думку будуть розкриті у форматі дискусій, діалогів і зустрічей. А сама робота над Книжковим Арсеналом тривала впродовж цілого року.

  На прес-конференції з нагоди відкриття Книжкового Арсеналу Наталя Заболотна - генеральний директор НКММК "Мистецький Арсенал" - розповіла, що ж вона очікує від фестивалю та яку кількість людей хоче побачити в якості відвідувачів: «Ми щасливі, що цей "Книжковий Арсенал" вже шостий рік поспіль проходить у "Мистецькому Арсеналі"… Я надзвичайно вдячна нашим гостям - в цьому році їх 80. Така кількість почесних гостей свідчить про те, що "Книжковий Арсенал" вже має певний статус, що він дотягує до європейського формату. І доказом цього є потужні платформи, серед яких і великий стенд Франкфуртського ярмарку - найбільшої події у світі книги. Надзвичайно потужна платформа програми, яка нараховує близько 550 подій, відбудеться під час "Книжкового Арсеналу". Ми переконані, що його відвідають більше, ніж 85 тисяч, як це було у минулому році».

  Цьогорічна програма "Книжкового Арсеналу" є дуже насиченою. До неї увійшли зустрічі та презентації з близько 60 іноземними авторами, що представлять Австрію, Ізраїль, Францію, Великобританію, США та багато інших країн. Не можна не згадати про Дитячу програму. Її тема звучить так: "Особистість і особливе" - буде охоплювати питання розвитку індивідуальності, повагу інакшості, толерантність, а також соціалізацію дітей з особливими потребами. До речі, в рамках Дитячої програми, враховуючи її актуальність, буде проведена ДУЖЕ Особлива Подорож для дітей з особливими потребами. 
  "Книжковий Арсенал" працює до 24 квітня (включно), а подивитися програму ви можете просто за посиланням: http://artarsenal.in.ua/uk/oprilyudneno-povnu-programu-knizhkovogo-arsenalu-2016.html
  Ходіть на Арсенал, насолоджуйтесь мистецтвом і літературою та бережіть свої гаманці. Книжковий Арсенал спокушає!

Комментариев нет:

Отправить комментарий